English

1. august 1927 grundlagde fabrikant Carl Christensen sin virksomhed, der udelukkende handlede med autoreservedele. Virksomheden startede ud i små lokaler på Kystvejen 63 i Aarhus, hvor firmaet Carl Christensen, Aarhus, der senere blev kendt under navnet CAC, solgte dele til de "nøgne" Ford- og GM biler, der ankom fra USA. Bilerne kom uden batterier, speedometer og lignende, og det blev Carl Christensens opgave at "klæde bilerne på".

Da lokalerne på Kystvejen blev for små i forbindelse med virksomhedens vækst, flyttede CAC i 1932 til Park Allé 15, hvor Carl Christensen udvidede sine aktiviteter gennem etablering af motorrenoveringsværksted. Herefter blev fabrikanten i mange kredse kun omtalt som "Cylinder-Carl".

Efter i 1930 at have etableret sig i København og i 1950 i Odense, åbnes i 1956 afdeling i Aalborg, tegnet af arkitekt Arne Jacobsen, der i denne forbindelse ligeledes designede CAC logoet. CAC navnet er et anegram af Carl og Anna Johanne Christensen. 

Motorrenoveringens tætte tilknytning til virksomheden afspejles i de to ældste distributionsaftaler, som stadig er intakte efter mere end 85 år. Goetze (stempelringe og pakningssæt) og Mahle (stempler). Begge distributionsaftaler er fra 1931.

Siden da er mange førende producenter af dele til bilfabrikkerne kommet til CAC med deres agenturer, bl.a. Mann+Hummel (samarbejde startede i 1954), NGK, Sachs, Beru, Bosch og Ferodo.

CAC har således udviklet sig til at være førende på det danske marked inden for alle sliddele: motordele, bremser, koblinger, styretøj m.v. Reservedel fra fabrikker, der også leverer til bilfabrikkernes samlebånd, og dermed reservedel af en kvalitet, der minimum svarer til de dele, bilen "blev født med".

Delene distribueres primært gennem vores tilknyttede grossistkæde, au2parts, der i dag består af 43 afdelinger og dækker næsten hele Danmark med kvalitetsdele, der leveres flere gange dagligt til lokale værksteder.

I dag er hovedsædet placeret På Sintrupvej 12 i den vestlige del af Aarhus, hvor selskabet råder over 22.400 m2.

Selskabet har siden 1967 været ejet af CAC Fonden, der blev grundlagt af fabrikant Carl Christensen med det formål at støtte kunst og kultur i Danmark med hovedvægten lagt på støtte til Den Gamle By i Aarhus og Herregårdsmuseet Gammel Estrup ved Auning.

Vi er dermed en 100 % danskejet virksomhed, der sikrer, at de penge, vi tjener, kommer samfundet til gavn.